
فضیلت انتظار و مقام منتظر
ما اکنون در دوره ی انتظار هستیم.آن هم انتظار مقدم مهدی (عج) و ظهور دولت حق؛ در روایات فضیلت های فراوان برای «انتظار فرج» مطرح شده و مقامی بسوالای برای منتظران مهدی (عج) بیان گردیده است. پیامبر خدا (ص) فرمود: «بهترین عبادت امت من انتظار فرج است» (بحارالانوار،ج 52) و امام صادق (ع) گفته است: «منتظر امر (حکومت) ما، مثل کسی است که در راه خدا به خون خود غلتیده باشد». (کمال الدین و تمام النعته، ج 2، ص 645)بی تردید «انتظار» حقیقتی شگرف و ژرف و دارای آثار و لوازمی است و «منتظر» وظایف و تکالیفی بر عهده دارد «انتظار فرج» امید به آینده ای روشن است و به زندگی انسان منتظر رونق و نشاط می بخشد و او را از حالت یاس و ناامیدی بیرون می برد. مقام معظم رهبری می فرماید:«قانع نشدن به وضع موجود و تلاش فزاینده و مستمر در انجام اعمال نیک و خیر یک بُعد از انتظار است».(روزنامه جمهور ی اسلامی، 12/12/69)به راستی اگر دنیا را خورشیدی روشن خواهد کرد آیا ما باید تا آمدن آن خورشیدی نورانی در تاریکی بنشینیم. یا لازم است اقدامی کنیم و چراغی بیفروزیم؟
بنابراین کسی که منتظر واقعی ظهور است، به دنبال کسب آمادگی و زمینه سازی برای ظهور است. او با خودسازی و کسب فضایل اخلاقی و تقویت ایمان و معننویت خود را برای یاوری حضرت آمادهو با امر به معروف و نهی از منکر و کار فرهنگی مداوم هم به نیروسازی و پرورش و تربیت دیگران همت می گمارد. بنابراین «منتظر» نه نسبت به خود بی تفاوت است و نه نسبت به محیط پیرامون خود بی تعهد. چنین فردی پیوسته به دنبلا اهداف امام خویش است و نیرو و انرژی خود را در آن سمت و سو صرف می کند. بنابراین انسانی است دارای هویت و هدفمند.
البته در نقطه مقابل، دشمن برای ریدن به اهداف خود همیشه به دنبال ایجاد فضاییاس و نومیدی، در میان ملت هاست و به همین جهت با هر پدیده امیدبخشی مبارزه می کند و چون «اعتقاد به مهدی» و «انتظار فرج» عاملی اساسی برای امید و حرکت است باشیوه های مختلف با آن مقابله می کند؛ گاهی اصل مهدویت را انکار می کند و گاهی با تعریف و خرافه پردازی، به دنبال تخریب این عقیده مهم اسلامی و الهی است.مقام معظم رهبری در این زمینه می فرماید: «امروز سیاست گذاران و طراحاناستکباریمهمترین هدف خود مقام معظم رهبری در این زمینه میفرماید:«امروزسیاست گذاران و طراحان استکباری مهمترین هدف خود راایجادفضاییأس آلود برای ملت ها قرار داده اند و تلاش می کنند به ملت ها اینگونه تفهیم شود که فرهنگ و اعتقاداتو شخصیت ملی و مذهبی ملت ها نمیتواند کارساز باشد. اما در مقابل آن، تفکر انتظار فرج و گشایش، امید بخشی و حرکت آفرین است.»(همان، 1/12/70) و «حرکت آن حضرت هر سمتی باشد (باید) حركت پیروان او، هم به همان سمت باشد».(همان، 15/1/67) بنابراین انتظار به معنای حرکت در مسیر مهدی (عج) است و منتظر کسی است که پیوسته با ظلم و ستم و بی عدالتی می جنگد و خود را به فساد و آلودگی گره نمی زند؛ چون در انتظار امامی است که با قیامش جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد و آن را از هر ظلم و ستم پاک خواهدنمود.

جمعه ها احوال عجیبی دارد
در دلش شور عجیبی دارد
هر کسی در گذری منتظر است
چشم بر راه عزیزی دارد
ای خوش آن دیده که در منظرخود
از رخ مهدی موعود نصیبی دارد
تعجیل در فرجش صلوات
